TRAVEL STORY: Marrakesh/Essaouira

Ciao en welkom op mijn nieuwe blog !  Geen introductiepost maar meteen een travel story. Reizen is namelijk een van mijn passies die ik via deze blog wil uiten. Mijn recentste trip was naar het prachtige Marokko. Na weken grondige research (ik ben journalist in spe voor iets), stond mijn keuze vast: 4 dagen Marrakesh, 4 Essaouira.

Dag 1 in Marrakesh: Ik kan je verzekeren, hoe goed je oriëntatievermogen dan ook mag zijn, je zal verdwalen. Niet 1 keer, niet 2 keer, maar elke dag opnieuw. Eindeloos ronddwalen in de souks zonder weten waar je gaat belanden. Gewoon alles op je laten afkomen, het heeft wel zijn charme en hoort er bij. In the end hebben we toch steeds onze weg terug naar de Riad gevonden.  En dat zonder enige hulp van de locals die je 24/7 proberen te misleiden in ruil voor geld. Niet intrappen dus. Investeer dan liever je Dirhams (lokale munteenheid) in verse muntthee. Het liefst op een dakterras met uitzicht op de hele Medina. Of eet eens Msemmen als ontbijt: een kruising tussen pannenkoek en platbrood en simpelweg de beste streetfood ooit.

cropped-img_13132.jpg
Bahia Paleis

De Riad waar we verbleven (Riad Azzouna 13) was werkelijk prachtig. Het all black & white-interieur was 100 % instagramproof. De eigenaar, Sadik, was erg behulpzaam en stond steeds klaar met tips voor leuke restaurantjes. Maar ook dat had ik uiteraard al op voorhand opgezocht. Mijn twee persoonlijke favorieten van de trip: Kui-zin (elke avond livemuziek en, hands down, de beste tagines in town.) Ook Café Arabe (gerund door een Italiaanse chef) is echt een must visit.

Naast liters Marokkaanse thee drinken  hebben we uiteraard ook vanalles bezocht. De Marokkaanse architectuur is by far de mooiste die ik ooit al heb gezien.  Een lijstje van mijn persoonlijke favorieten : Ben Joessoefmadrassa (authentieke koranschool), het adembenemende Bahiapaleis, de Koutoubia moskee, Maison De La Photographie, Jardin Secret en mijn persoonlijke favoriet Jardin Majorelle. Hoeveel ik ook van ‘den Botaniek’ hier in Antwerpen houd, Jardin Majorelle heeft toch net dat ietsje meer. Dat Yves Saint Laurent himself hier graag inspiratie kwam opdoen, is niet onwaarschijnlijk. In oktober opent zelfs een geheel nieuw museum over het mode-icoon. Ik had men trip dus beter een maand later geboekt…

Na  vier volle dagen in Marrakesh, waren we toch heel erg blij dat we van de drukte konden ontsnappen. Next: het  havenstadje Essaouira. Wat een verschil ! De drukte van de gesloten souks in contrast met de frisse zeelucht. Frisse, erg koude zeelucht. Toen we bij aankomst locals met winterjas en sjaal zagen lopen werd het mij al snel duidelijk… I was NOT prepared for this. Daar stond ik dan in mijn maxidress zonder mouwen. Belachelijk gewoon. De weg van de taxi naar onze Riad in Essaouira was eén grote walk of shame. Ik voelde me net zo bloot als een nudist midden in de Alpen omringd door skiers in moonboots. Maar goed, voor de rest was het echt prachtig en vooral heel rustgevend. Veel bezienswaardigheden zijn er niet. In Essaouira is het eerder een kwestie van wat we met in het Italiaans zouden benoemen als ‘la dolce far niente’.  Onze dagen bestonden zowat uit het drinken van muntthee (met seaview of course), rustig kuieren door de pittoreske straatjes van de Medina en verder niets. Gewoon genieten. De perfecte manier om mij mentaal voor te bereiden op de start van het nieuwe academiejaar.

Of het een geslaagde citytrip was? Zeker en vast. Nu mijn batterijen weer zijn opgeladen en ik weer vol nieuwe inspiratie zit, ben ik helemaal klaar om van deze blog iets moois te maken. Tot snel !

Yours truly,

Cece.

Advertisements