TRAVEL STORY: From South-Africa to Australia

Je bent jong en je wil wat… Nog maar 21, net afgestudeerd en nu al op wereldreis. Fleur van Puymbroeck besloot haar ultieme droom te volgen en vertrekt zondag 8 oktober op avontuur.

“Ik ben nu single, jong en heb nog geen verplichtingen.”

In 2014 ging ze samen met vriendinnen voor het  eerst alleen op reis in Lissabon. Daar leerde ze de Australische Emily kennen, die haar inspireerde om alleen op reis te gaan. Twee maanden later besloot Fleur om 4 dagen alleen naar Barcelona te reizen. Ze wilde voor zichzelf uitmaken of alleen reizen wel echt haar ding was Nu, 4 jaar later, neemt ze de grote stap.

Je trekt eerst naar Zuid-Afrika, dan Australië. Vanwaar de keuze voor deze 2 bestemmingen? Zuid-Afrika is altijd al een land geweest dat ik wou bezoeken, vanwege de prachtige natuur en cultuur. Australië leek me voor de hand liggend als solo backpacker aangezien veel jongeren alleen naar daar reizen. Veel like-minded mensen dus. Australië is best wel duur om te verblijven, maar gelukkig vind je als backpacker gemakkelijk een job. Aangezien ik nog wil doorreizen naar Nieuw-Zeeland, Fiji, Indonesië, Thailand…moet ik wel alles doen om mijn geld te kunnen besparen.

Je had net een vaste job aangeboden gekregen. Vrees je dan niet dat je achteraf toch spijt krijgt van de beslissing om alles achter te laten? Op mijn stageplaats was er inderdaad een vacature vrij gekomen. Ik had geen zekerheid dat ik deze job ging krijgen, aangezien ik niet de enige kandidate was. Misschien ga ik ook nooit meer de kans hebben om daar nog te werken, maar liever dat dan dat ik deze levenservaring laat schieten. Ik ben nu single, jong en heb nog geen verplichtingen (zoals een afbetaling van een huis of auto…) en daarom moet ik nu de kans grijpen.

Ben je bang voor een bepaalde situatie, obstakels ? Ik kan echt een hele waslijst met dingen opsommen waarvoor ik bang ben, maar dat is gezonde stress. Er zullen zaken fout lopen en mijn geld zal er waarschijnlijk sneller doorvliegen dan ik wil, maar dat gaat het allemaal waard zijn aangezien een unieke ervaring ga op doen. Ik besef dat de positieve ervaringen gaan opwegen tegen de negatieve.

Wat zal je het meeste missen aan België? Mijn bed! Hoe graag ik ook reis en in hostels verblijf, niets tipt aan mijn eigen bed. En natuurlijk ook de Belgische chocolade. Verder denk ik dat ik hier niet veel ga missen behalve, hoe melig ook, mijn vrienden, mijn mama en broer.

Je hebt wel wat geld moeten opzij leggen. Heb je tips voor anderen ? Ik ben 3 jaar geleden beginnen sparen. In het laatste jaar deed ik extra veel moeite om geen domme uitgaven te doen of veel uit eten te gaan(wat me echter niet zo goed gelukt is). Ik heb tot het maximum gewerkt en elke maand een standaard bedrag opzij gezet.

Hoop je anderen te inspireren? Hoe ga je jouw reis documenteren? Voor mijn verjaardag heb ik voor mezelf een camera (olympus pen epl7) gekocht, waarmee ik dus mooie foto’s op Instagram ga kunnen plaatsen. Dus iedereen die mijn avontuur wil volgen, volg me maar op Instagram!

21686406_10209654181643568_4654728178356764118_n

Advertisements