Beauty files: Skincare routine

Als studente journalistiek, word ik er voortdurend aan herinnerd: doe aan factchecking ! Get those facts right, lever kwaliteit. We leven in een samenleving waar fake news zeer aanwezig is. Maar journalisten zijn heus niet de enigen die wel eens foutieve info durven verspreiden…

De marketeers van grote beautymerken beweren het ene na het andere, over hoe die dure nachtcrème of reiniger jou dé ultieme droomhuid zal bezorgen. Maar niets is minder waar. Vaak zitten hun producten vol alcohol en stoffen die je niet op je huid wil smeren. Hoog tijd voor duidelijkheid. Enter: KIEHLS ! 

IMG_5107Toen ik las dat Kiehls werd opgericht door een apotheker, had ik al meteen een goed voorgevoel. Ik begaf me naar de vestiging in Antwerpen voor extra uitleg. Na een skincheck om mijn huidtype te bepalen, keerde ik naar huis met een tas vol staaltjes op maat. (Mind you, dat ik op dat moment nog geen cent had uitgegeven !) Als de producten even goed zouden zijn als de service, dan zat ik goed. Tijd om te testen dus…

Nog geen 2 dagen later en mijn huid voelde al zachter aan dan die van een pasgeboren babytje. Volledig overtuigd keerde ik terug naar de winkel. Daar trof ik dezelfde verkoopster aan, die heel blij was om me terug te zien. Maar nog voor ik effectief de producten ging betalen, stelde ze voor om een tweede skincheck te doen. Zo kon ik de evolutie (hopelijk verbetering) zwart op wit zien. Wat bleek…. mijn hydratatielevel was  van ondermaats gestegen naar een resultaat boven het gemiddelde. Mijn nieuwe skincare routine was bij deze geboren.

Ik herhaal ‘s ochtends en ‘s avonds steeds dezelfde 4 stappen:  1. Calendula facewash 2. Calendula toner 3. Hydro plumping serum (dé echte lifesaver die trouwens een award won) en 4. De Ultra Facial Cream met SPF want ja, zelfs in de winter is bescherming tegen de zon nodig (ja ook in een land als België met weinig zon!)

Ik zou zeggen, give it a try. Je hebt letterlijk niets te verliezen. Het fijne aan Kiehls is namelijk dat je elk product gewoon gratis mag teruggeven indien het niet lijkt te werken. Maar of iemand dat ooit doet, betwijfel ik. Hun gamma is zo uitgebreid en bied voor elke skintype de verzorging die het nodig heeft. Benieuwd ? Kijk dan alvast eens op hun site , waar je het hele gamma aan producten met de nodige uitleg terugvindt.  IMG_5126Hoewel ik loyaal tracht te blijven aan mijn Kiehls-setje , vul ik mijn routine soms aan met 2 extra producten. De Effaclar facewash van La Roche Posay (te koop bij de apotheker) is gewoonweg de ideale remedie voor zwarte puntjes. En wanneer ik voel dat men huid een extra hydratatieboost kan gebruiken, verwen ik het met het SOS Hydra maskertje van Clarins. Dan heb ik altijd het relaxerende gevoel van een “spa at home”

Zo, dit was ’em dan. Na vele verzoekjes mijn routine voor een gezonde huid ontrafeld. Hopelijk kan ik sommigen onder jullie hiermee helpen en dan zie ik jullie graag bij de volgende post.

Love, Cece

 

Advertisements