CECE SELECTS 1

Welkom op de eerste post binnen mijn nieuwste rubriek CECE SELECTS. Het concept: elke zondag (of maandag) mogen jullie een post verwachten waarin ik een stukje uit mijn playlist met jullie deel en kort 3 nummers bespreek. Nummers die ik net heb ontdekt of oudere die ik gewoonweg veel luisterde die voorbije week.

Mijn muzieksmaak is breed en ik probeer me vooral niet vast te pinnen aan 1 genre. Het varieert ook sterk van periode tot periode. De ene week luister ik niets anders dan soul, dan is het weer enkel hiphop, van indie naar alternative R&B, you name it… Hopelijk kan ik via deze rubriek anderen inspireren om nieuwe artiesten of nummers te ontdekken

Monte Booker is echt wel someone to keep your eye on ! Ik ontdekte de producer via het label Soulection en ondertussen is hij een favoriet. Je herkent zijn beats uit duizenden aan die typische monte-flow, vaak heel relaxing. Hij blend R&B, soul en elektronische sounds. Dit nummer is een van de tracks samen met zangeres Ravyn Lenae. Haar jazzy stem over zijn electonic vibes, het werkt gewoon steeds opnieuw. Naast ‘Baby’ brachten ze samen ookMayuit, ook zeker de moeite om te checken.

 

Het tweede nummer dat ik non stop liep te luisteren is er eentje van IAMDDB. ‘More’ is het laatste nummer op haar derde album Hoodrich vol. 3. IAMDDB is echt een artieste om naar op te kijken. De manier dat zij verschillende stijlen samenbrengt met de meest laidback attitude, het is een kunst. De transitie van trap naar soulful rap is heel verfrissend. Deze UK boss lady has it all !

De laatste is er eentje van mijn all time favoriete producers, Neguim. Ik hou letterlijk van elke track die hij dropt. Maar deze, So Much Rain, is eentje die toch steeds opnieuw opduikt in mijn playlist. Ken je dat? Je wordt verliefd op een nummer, dan vergeet je het even en later herontdek je het weer ? Wel, de Braziaanse beatmaker blijft met deze keer op keer men hart veroveren. Ik kijk alvast uit naar zijn volgende projecten.

 

Source featured image: The North Quarter, Youtube

Advertisements