CECE SELECTS 5

Openen doe ik deze week met Do you feel van de UK based Bearcubs. Hij brengt geweldige electronic/lo-fi muziek uit. Zijn stem doet je ongetwijfeld denken aan James Blake. Begin oktober 2017, kondigde hij zijn album Ultraviolet aan, dat in maart 2018 zal verschijnen. Ik hoop alvast dat hij in de tussentijd ons nog trakteert op nummers als deze.

Elyah, ik had tot voor kort nog nooit over hem gehoord. Toen ik zijn stem voor het eerst hoorde, deed die mij meteen denken aan iemand…  Correct me if I’m wrong, maar zou Karma niet perfect passen op The Weeknd’s debuutalbum ? Dezelfde stem, dezelfde vibes. Aangezien The Weeknd zelf nu eerder de commerciële tour is opgegaan, ben ik heel blij met de ontdekking van Elyah. Tot nu toe wordt er wel bitter weinig over Elyah geschreven op het web. Ook zijn Facebook pagina telt nog maar een kleine 700 likes. Hopelijk wordt hij, sooner or later, eens in de spotlight geplaatst want dit talent verdient echt wel meer aandacht.

De laatste is een instrumental van zanger/producer/all-round muzikant Soft Glas of Joao voor de vrienden. Hij werd geboren in Cuba, maar groeide op in New York. Ondertussen heeft hij al 3 albums op zijn naam staan. Blanking dateert uit 2016 en vinden we terug op zijn tweede album Late Bloom. Wat zo mooi is aan dit nummer is de hoorn, gespeeld door een zekere Marion Ross III. We horen dit instrument niet al te vaak in elektronische producties, dus dat maakt het extra speciaal. Fun fact:  Zijn grootste inspiratie is zijn papa, grammy winnende jazz-pianist Gonzalo Rubalcaba. Talent zit dus duidelijk in de familie.

Love, Cece

Photo credits: instagram Soft Glas

Advertisements