Cece selects: The grime edition

Wretch 32 – Open Conversation

“Music so gorgeous, got you feeling flawless klinkt het volgens Wretch 32. Wel, ik zou het niet beter kunnen verwoorden voor de eerste track van mijn selectie. Al 2 weken lang zit ik vast in een mood waar ik enkel nog grime (UK rap) lijk te luisteren. Dit lied, Open Conversation, staat absoluut bovenaan mijn playlist. De flow zit goed, de muziek is prachtig maar het gaat veel dieper dan dat… Wretch 32 rapt over politiegeweld tegen de zwarte bevolking in zijn hometown Tottenham. Je kan het interpreteren als een soort van Black live matters-statement. Een lied met wel degelijk veel meaning dus ! Het volledige achtergrondverhaal lees je hier 

 

 

 

Giggs ft. Dave – Peligro

Minder diep dan de vorige, maar zeker niet minder goed. Giggs en Dave zijn sowieso twee favorieten binnen het Grime genre. Peligro werd eerder gereleased in oktober en maakt deel uit van de Wamp 2 Dem mixtape van Giggs. Zeker een aanrader voor iedereen die van easy-going, bouncy grime houdt.

 

AJ TRACEY ft. 67 – Tour Team

Last but DEFINITELY not least, nog zo’n nieuwe favoriet: AJ Tracey. Deze track is gewoon echt aanstekelijk. Eén keer luisteren en je loopt het al mee te rappen. Tour team is de vierde track op zijn album Secure The Bag, dat je écht écht écht moet beluisteren. Elke track op het album is steengoed ! Dat kan ook niet anders met features van Denzel Curry en niemand minder dan the legendary Craig David. Heel verassend en innovatief in the Grime scene !

 

 

Love, Cece

Photo credits: Redbull.com

 

Advertisements