DECO: New in from january

 

Na een lange periode offline geweest te zijn (blame the exams), ben ik terug met nieuwe deco-inspiratie. De maand januari stond natuurlijk volledig in teken van de blok, maar ook tijdens die periode is ontspanning belangrijk. Wat is nu ontspanning? Wel, voor een interieurjunkie als ik betekende dat af en toe een uitje naar mijn favoriete decoshops.  Bye aan de geschiedenis van de Belgische staatshervormingen, hello Scandinavisch design… 

Espoo

En wie Scandinavisch zegt en in Antwerpen woont, denkt uiteraard meteen aan: ESPOO! Van alle shops blijft deze toch bovenaan mijn favorietenlijst pronken. Ik in de Espoo-store is als een kind van 5 in de snoepwinkel: I. NEED. IT. ALL.

IMG_6235
Forestrywool, Model: STAGE BLACK/WHITE

Het eerste item dat ik scoorde is een deken van Foresrtrywool. Het label, based in Utrecht, is  gespecialiseerd in dekens op basis van Nieuw-Zeelands wol.  Als je een kijkje neemt op hun site merk je al snel hun liefde voor geometrische figuren, strak en gebalanceerd design. 

IMG_6259kopie

Next up is het item waar ik misschien wel het meest excited over ben: een lederen magazinehouder. Dit is echt een piece of art, een meerwaarde in mijn interieur. Ik houd ervan om altijd een high-end magazine (zoals hier: Kinfolk) of koffietafelboek zichtbaar te tonen. Het zorgt voor nét die extra touch design en klasse. Ook deze haalde ik bij Espoo, maar graag geloof ik dat het  ‘one of a kind’ was. Op de site vind je hem niet meer terug. Wel vond ik nog een evenwaardig, prachtig alternatief 

IMG_6309kopieIk hoor je al denken: “Ze is er weer met haar Kinfolk magazine”, maar dat kwam nu eenmaal mooi uit voor de fotostyling. Waar het hier wel degelijk om gaat is de onderzetter. Of het überhaupt voor glazen bedoeld is, moet ik eigenlijk nog uitzoeken maar dit item is alleszins een pareltje voor het oog. Het glas heb ik trouwens van H&M Home. Kijk daar zeker eens als je goedkoper en toch stijlvolle items wil aanschaffen. Ze spelen steeds goed in op de laatste trends van het seizoen.

IMG_6275

St Vincents

Een conceptstore die zich op een gevaarlijk dichte afstand van mijn studio bevindt: St Vincents. Al sinds de opening van hun pand hebben de twee eigenaars mij blijven betoveren met heel hun concept. Deze plek straalt gewoon mijn droominterieur uit. Ik zou er zo intrekken, zonder nog maar een detail te veranderen. 1 specifiek item bleef mijn aandacht trekken telkens ik er passeerde onderweg naar huis. Keramiek is nu eenmaal een van mijn zwaktes dus toen ik deze mok zag staan, wist ik het met zekerheid. Thee drink ik sowieso al met liters per dag, dus nu kan ik het ook nog eens in stijl. Houd zeker hun facebookpage in de gaten en get inspired !

Schermafbeelding 2018-02-03 om 14.51.19

Advertisements