TRAVEL: Fleur’s wereldreis (een update!)

Eerder konden jullie in dit artikel  lezen over Fleur die toen nog op het punt stond haar wereldreis te starten. Ondertussen reisde ze al af naar Zuid-Afrika en momenteel verblijft ze in Australië. Ook benieuwd naar de grenzen die ze reeds verlegde en hoe haar toekomstplannen eruit zien? 

Je eerste bestemming, Zuid-Afrika, was het echt zo gevaarlijk als ze jou beweerden?
“Eerst wilde ik het niet geloven, maar ze hadden gelijk. In Johannesburg en Durban kon je écht niet alleen op straat, ook niet overdag.  Een uber nemen voor 500 meter is de normaalste zaak. En wel degelijk een uber, want met een lokale taxi loop je het risico gekidnapt te worden. De enorme kloof tussen arm en rijk zorgt voor veel criminaliteit  in dat land. Mij hebben ze gelukkig gespaard, maar andere locals die ik ontmoette, vertelden me allemaal enge verhalen over hoe ze bedreigd waren. In Kaapstad en rustigere kustdorpjes was het wel iets veiliger.”

Heb je ginder dan wel dingen kunnen bezoeken?
“Aangezien alleen erop uitgaan geen optie was, besloot ik last minute een groepstour van 9 dagen te boeken. Ik leerde drie fantastische meisjes kennen waarmee ik mij enorm heb geamuseerd. We bezochten erg veel in een korte tijd en ik ben steeds meer van het land gaan houden. Spijtig genoeg ging het allemaal wat te snel om volop van een plek te kunnen genieten. 
Na de groepstour ben ik nog even blijven doorreizen en ik werd helemaal verliefd op Zuid-Afrika.”

Je zou dus nog eens terugkeren?
“Zeker! Ik heb zelfs spijt dat ik niet langer ben gebleven. Ondanks de armoede en criminaliteit is het zo’n prachtig land. Daarbij is het ook nog eens goedkoop reizen, ideaal voor backpackers dus.”

“Mijn leven hing op dat moment af van een koord.”

Wat was het meest memorabele moment van je reis in Zuid-Afrika?
“Ongetwijfeld de bungeejump. Mijn leven hing op dat moment letterlijk af van de sterkte van een koord maar ik voelde me nog nooit zo ‘alive’.”

Dapper voor iemand met hoogtevrees! En je staat niet stil want inmiddels ben je gestrand in Australië. Wat zijn tot nu toe je favoriete plekjes?
“Op de East Coast was Cairns de beste stop. Ik ging ‘r snorkelen in het Great Barrier Reef  en deed ook nog eens een skydive. Verder vond ik Melbourne ook geweldig.”

25182355_10210158479010687_5227801787468715956_o

Je werkt nu als au-pair in Perth. Hoe ben je daar beland?
“Het was niet evident om een job te vinden vanwege de timing. De zomer brak aan en iedereen had al werknemers gevonden. Uiteindelijk sloot ik me aan bij Facebookgroep met info over een job als au pair. Dat bleek de juiste zet. Twee  dagen later zat ik in het vliegtuig op weg naar mijn gastgezin in Perth.”

Hoelang plan je nog in Australië te blijven?
Tot half april om daarna naar Nieuw-Zeeland door te reizen voor een drietal weken. Nadien zou ik ook graag nog  Zuid-Oost-Azië bezoeken, maar ik ben nog volop aan het uitzoeken welke landen precies.  Achteraf zal ik hoogstwaarschijnlijk volledig door mijn budget zitten, dus tijd om weer naar huis te keren.

“Een betere versie van mezelf.”

Heb je tot nu toe het gevoel dat zo’n wereldreis je als persoon doet groeien?
“Ik ga niet beweren dat ik op 4 maanden tijd een volledig ander persoon ben, maar soloreizen doet je toch wel in zekere zin veranderen. Ik werd zelfzekerder, sta steviger in mijn schoenen en ben nog socialer dan tevoren. Kortom, een betere versie van mezelf.”


F.A.Q 

Voor de die-hard Fleur-fans: nog een mini aftermovie van haar Zuid-Afrikatrip als afsluiter: 

Schermafbeelding 2018-02-03 om 14.51.19

Advertisements