Romeo Elvis releaset Morale2luxe

Ça y est! Roméo Elvis lanceert vandaag zijn nieuwe album Morale2luxe. De verwachtingen zijn hoog voor de Brusselaar die een nieuwe wind wist te brengen in de Belgische hiphopscene. Meer nog, hij verlegde grenzen. 

16 februari 2018, een datum die ik al maanden vooraf in mijn agenda had genoteerd: dé release van Morale2luxe. Geen volledig nieuw album, maar een heruitgave van het eerder verschenen, succesvolle Morale2. Elvis beloofde ons op Twitter 10 nieuwe, nooit eerder gehoorde nummers. Iets waar ik, als die-hard fan, maandenlang naar heb uitgekeken. Op 6 februari trakteerde Romeo zijn fans al een voorproefje, toen hij de visuals voor ‘Dessert’ dropte. Het proefde meteen naar meer.

Succesverhaal
Ondertussen wordt Elvis door velen gezien als koning der Belgische hiphop. En terecht,  zelfs Vlaamse hiphopfans weet hij mee te krijgen met zijn aanstekelijke, Franstalige nummers. Voorbije zomer reisde hij van het ene naar het andere festival af, tot optredens over de landsgrenzen heen. Op de Redbull Elektropedia Awards haalde hij maar liefst 5 awards binnen. Ça cartonne voor onzen Elvis.

Le Motel
Toch wil ik ook even credits geven aan de producer, Le Motel. Hij is de reden dat ik in eerste instantie werd aangetrokken tot Roméo’s muziek. Le Motel blijft steeds verassen met zijn jazzy, chillwave, urban jungle beats. Ik raad jullie aan om, na het beluisteren van Morale2luxe, zijn soloproject hier eens te beluisteren. De OKA EP staat vol etnische geluiden van stammen, verzameld tijdens zijn reizen naar Afrika, Oceanië en de Caraïben.

Morale2luxe
Maar eerst: het nieuwe pareltje van Elvis. Het is nog maar middag en Morale2luxe gaat  voor de zesde keer op rij door mijn speakers knallen. Says enough, right? De eerste track, Respirer, was meteen een schot in de roos. Le Motel opent de EP met zijn kenmerkende, ambient vibes terwijl Elvis heel laid-back, ‘au calme’ de ene verse achter de andere rapt. Het tempo wordt daarna iets opgedreven op Strauss & Paillettes. In tegenstelling tot de rustige opener, doet deze track ongetwijfeld de spanning en adrenaline stijgen. Zo wordt door heel het album heen steeds afgewisseld tussen rustige en meer up-tempo nummers. Mijn persoonlijke favoriet is nummertje 6, Pogo, omdat die perfect die twee elementen weet te combineren.

Ik ben heel benieuwd naar jullie favorieten! Je kan Morale2luxe gratis op Spotify beluisteren door hier te klikken

dd6f2c_da4b58b94ccc4375a56636a9e75c9625_mv2TRACKLIST
1. Respirer
2. Strauss et paillettes
3. Dessert
4. Jaloux
5. Série B
6. Pogo
7. Samy (Part.3)
8. Chanmax
9. L’amour avec des crocos
10. 0492 836 849 ou 01 70 99 24 30
11. Drôle de question Remix

 

 Photo Credits: https://www.romaingarcin.com/
Schermafbeelding 2018-02-03 om 14.51.19
Advertisements