Belgisch beautymerk Cîme wint prijs voor duurzame & innovatieve aanpak

15 maart mocht het Belgische beautylabel Cîme de Prijs Lionel Vandenbossche  in ontvangst nemen. Het fonds Vandenbossche wil zo projecten ondersteunen van startende ondernemers in België. “Cîme weet duurzaamheid te koppelen aan rendabiliteit in een zeer competitieve sector’, aldus het Fonds. 

Trouwe fan

Natuurlijke,  duurzame én fair trade huidverzorging… daar gaat mijn hart nu eens sneller van kloppen. Het is niet voor niets dat ik zelf al enkele jaren trouwe fan ben van de producten van Cîme. De prijs hebben ze echt wel dubbel en dik verdiend. Niet alleen omdat de kwaliteit van hun producten top notch is. De hele filosofie van het bedrijf is namelijk iets waar velen uit de sector uit kunnen leren.

Honestly beautiful

“Lets be honestly beautiful”. Dat is het motto van Isabel Coppens en Anke De Boeck, de brains behind the brand. Voor hun ingrediënten werken ze samen met landbouwers in de  Himalaya. Dankzij Cîme verwerven die een stabieler inkomen. Een percentage van hun winst schenken ze rechtstreeks naar hen. Verder doen ze ook geen tests op dieren, gebruiken ze enkel biologische ingrediënten en is niets van dierlijke oorsprong. Hun producten dragen trouwens het Ecocert label wat wil zeggen dat minstens 95 % uit natuurlijke stoffen bestaat. Oh ja, alle verpakkingen zijn recycleerbaar. Redenen genoeg dus om in Cîme te investeren. 

Ik geef jullie alvast een korte review van mijn drie favoriete producten.

IMG_1409kopie1. Kissed by a rose

Cîme: “Een serum verrijkt met essentiële olie van roos, wilde rozenolie, duindoornbesolie en abrikozenpitolie. Rijk aan vitaminen die de huid hydrateren en de elasticiteit verbeteren. Bovendien helpt het ook om roodheid te kalmeren en de teint te verbeteren. ”

Ik begin bewust bij mijn nummer 1. Na weken zonder te zitten, besefte ik pas hoe onmisbaar dit spul voor mij is. Ik MOEST het gewoonweg voor een tweede keer aankopen. Het doet alles wat het belooft te doen; Hydrateren, de teint verbeteren, de huid versoepelen…Dit serum is echt magic in a bottle! Daarbij is de kruidige rozengeur ook gewoon zo verslavend. Eens je dit hebt geprobeerd, kan je niet meer zonder. 

2. Rosée de Roses 

Cîme: “3-in-1 product – verwijdert make-up, reinigt en tonifieert. Een mild micellair water op basis van rozenwater en roosextract dat make-up verwijdert, reinigt en helpt om de poriën te sluiten.”

Alweer die heerlijke rozengeur hè… Cîme blijft me hiermee verleiden. Misschien is het wel hun geheime marketingtruc? Hoe dan ook, dit product is wederom een echte lifesaver. Het is super praktisch en multifunctioneel om een reiniger en toner in één  stap te hebben. Het spaart je zowel tijd als geld en terwijl besef je dat je ook nog eens de lokale economie in de Himalaya steunt. Het leven is mooi met Cîme.

IMG_1430

3. Daisy Delight

Cîme: “Een lichte, niet vette gezichtscrème verrijkt met edelweiss extract, madeliefextract en hyaluronzuur – De crème vermindert oneffenheden en donkere vlekjes en geeft de huid een egale en stralende teint.”

Wat een handige verpakking! Meer merken zouden zo’n pompje moeten toepassen. Het doseert perfect en het voelt hygiënischer aan dan éen grote pot crème waar je keer op keer met je handen doorgaat. De textuur is inderdaad super licht en de crème trekt meteen in. De geur is heel fris en verkwikkend. Ten slotte is het ook fijn dat je deze zowel als dag-en-nachtcrème kan gebruiken. Weer lekker praktisch en efficiënt. 

Bron:
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/03/15/prijs-lionel-vandenbossche-voor-innovatieve-starters-naar-jong-b/

 

Love, Cece

Advertisements