De geur van Marrakesh

Parfum is iets heel speciaals voor mij. Het begon allemaal toen ik als kleine meid een flesje Oilily cadeau kreeg  (pure nostalgie). Al snel begon ik de jaren nadien met het verzamelen van allerlei geuren.  Niet enkel parfums maar ook homesprays, textielsprays, bodysprays… Vandaag deel ik met jullie mijn laatste en wel heel bijzondere vondst. 

Geuren koppel je heel makkelijk aan een bepaald moment of herinnering in je leven en dat is nu precies wat er gebeurde. Ik herinner me nog goed een van mijn favoriete momenten tijdens mijn reis naar Marrakeshons bezoek aan Jardin Majorelle. Een oase van rust vol  prachtig groen, imposante cactussen en het betoverende kobaltblauw oftewel Bleu Majorelle. Het was de perfecte manier om even te ontsnappen aan de drukte van de Medina.

Overweldigd van al het schoon in de tuin,  besloot ik mijn zintuigen wat rust te gunnen en een kijkje te nemen in de museumshop. Normaal slaag ik zulke overpriced shops standaard over maar dit keer niet.  Felgekleurde kussentjes en schitterende juwelen trokken mijn aandacht, maar al  snel viel mijn oog op een flesje parfum. Mr. Saint Laurent himself had deze speciaal voor ‘le Jardin’ laten ontwerpen, dus dit moest gewoon goed zijn.

Warm, kruidig, houtachtig; dit parfum was gewoon op mijn lijf geschreven. Ik ben sowieso al een liefhebber van Oriëntaalse geuren, maar deze was toch wel op een ander niveau. En toch liet de eeuwige twijfelaar in mij hem liggen. Domste. beslissing. ooit. De dagen nadien liep ik als een gek door de souks, hopeloos op zoek naar een geur die daarop zou lijken.  Een paar keer overwoog ik het zelfs om terug te keren naar de Majorelletuin, maar mijn reisgezelschap verklaarde me voor gek. “Je gaat toch niet opnieuw die museumkaartjes kopen voor een parfum?”

De reis zat erop en het enige waar ik mee naar huis keerde was een  solid parfum, het beautygeheim van vele Marokkaanse vrouwen. Het zijn kleine blokjes die een lichte geur afgeven wanneer je er mee over je huid wrijft. Hoewel het een mooie troostprijs was, bleef ik met een leegte achter…

Tot ik  vorige week nog eens een bezoekje bracht aan Bellerose in Antwerpen. Telkens ik daar passeer, word ik herinnerd aan mijn reis naar Marokko. De geur die ze in hun winkel gebruiken, ruikt exact hetzelfde als dat ene parfum in le Jardin Majorelle; warm, kruidig met de geur van amber. Je begrijpt mijn blijdschap toen ik vernam dat deze verkrijgbaar is in hun winkel.

Supermist

De Bellerose Super Mist Ambre Gris  is een kruidige blend van kardemom, sandelhout en  kruidnagels die ik sinds kort maar al te graag gebruik om mijn huis mee te parfumeren. Als spray op kleding doet ‘ie het trouwens ook fantastisch en ik gebruik ’em zelfs als body mist. De mist is een prachtige toevoeging aan mijn collectie en ik kan alvast niet meer zonder.

Ik ben benieuwd of jullie ook bepaalde parfums/sprays/mists hebben die jullie associëren met een mooi moment of herinnering ? Let me know!  

Love, Cece

 

 

 

Advertisements