Must read: ‘Kinfolk Home Interiors for slow living’

Koffietafelboeken: wie houdt er niet van? Voor mij zijn ze alleszins een onmisbaar item in mijn interieur. Wanneer ik even inspiratieloos ben,  kan ik er doorbladeren om mijn creatieve brein van de nodige ‘boost’ te voorzien. Anderzijds vind ik ze ideaal om mijn interieur mee te stylen. Ik ben geen fan van opvallende decoratie dus een stijlvol koffietafelboek is dan ideaal. Vandaag deel ik met jullie mijn laatste aanwinst en meteen ook mijn nieuwe favoriet: Kinfolk Home: Interiors for slow living.

(Een kleine side note: dit boek verscheen reeds in 2015, dus erg actueel is het niet meer. Wat niet wegneemt dat ik het nog steeds de moeite vind om te reviewen voor zij die dit boek nog niet kennen. Geloof me: dit wil je echt niet missen!) 

Kinfolk Home: Interiors for slow living combineert twee van mijn favoriete dingen: ‘binnenkijkers en Scandinavisch interieur. Stiekem hoop ik zelfs om als lifestyle journalist, ooit ook zulke binnenkijkers te mogen maken. Ik ben een echte curieuzeneus en  interieurjunkie by heart dus dat zou me fijn uitkomen.

Voorlopig blijf ik nog even wegdromen bij dit prachtige werk van Kinfolk redacteur Nathan Williams. Hij neemt jou mee langs  35 verschillende woningen, van over heel de wereld. Zo krijg je  meteen een goed beeld van hoe  Scandinavische interieurs verschillen wereldwijd.

Hij ging voornamelijk langs bij mensen die actief zin in de creatieve sector en dat merk je. Elk interieur is prachtig vormgegeven; je merkt dat hier niet zomaar over een nacht ijs is gegaan. Hun oog voor detail, een goede smaak voor kunst.. het plaatje klopt gewoon.

Voorbeeldpagina uit boek Kinfolk home: interiors for slow living
Voorbeeldpagina uit het boek Kinfolk Home: Interiors For Slow Living

Meer dan interieur

Het fijnste aan dit boek is toch wel dat het zich niet louter beperkt tot fotografie en verder reikt dan puur het ‘esthetische’. Je krijgt als lezer niet enkel een ‘binnenkijkje’ in het interieur maar ook in het leven van de bewoners zelf.

Hoe verschillend hun stijl en huishoudens dan ook mag zijn, hebben ze allemaal één ding gemeenschappelijk: de keuze voor een minimalistische levensstijl met een sterke focus op de dingen die er écht toe doen. In diepgaande interviews vertellen bewoners hoe zij het leven zo simpel mogelijk houden en tijd maken voor vrienden en  familie.

The home of Miquel Alzueta en Africa Posse in Kinfolk
Miquel Alzueta & Africa Posse

Slow living bijbel

Het boek staat vol met praktische, leerzame tips die je perfect in je eigen leven kan toepassen. Na het lezen van dit boek zou je in staat moeten zijn om prachtige, intieme leefruimtes te creëren die je toelaten om een eenvoudig bestaan te leiden waar relaties primeren en bezittingen bijzaak worden. Some “food for thought” in onze materiële maatschappij waar dat vaak niet het geval is.

Met een totaal van 368 pagina’s aan eindeloze inspiratie zit je wel even goed. Let me know of jij deze ‘slow living bijbel’ zou aanschaffen. Of misschien heb je zelf wel een ander favoriet inspirerend koffietafelboek? Ik hoor het graag en tot de volgende!

Schermafbeelding 2018-02-03 om 14.51.19

 

 

 

 

Advertisements